Maaibeleid gemeente Veendam

De gemeente Veendam meldt:
"Zoals sommigen misschien al wel gezien of gehoord hebben zijn enkele grotere grasvelden in de gemeente Veendam alleen langs de randen gemaaid.

In overleg met de collega wijkbeheerders en de wethouder zijn er verdeeld over de gemeente aantal grotere grasvelden die wat ons betreft geschikt zijn voor omvorming."
Image
maaibeleid veendam

Dat houdt in dat deze grasvelden niet meer intensief (± 26 keer per jaar) maar extensief (1 à 2 keer per jaar) worden gemaaid. Dit levert een bijdrage aan de biodiversiteit.

Een deel van grasvelden is of zal worden ingezaaid met een kruidenmengsel en een deel van de grasvelden wordt ongemoeid gelaten.

Op veel plaatsen zitten nog verschillende inheemse kruiden in de grond die door een andere maaifrequentie de gelegenheid krijgen om te gaan groeien.

Langs de randen wordt wel intensief gemaaid zodat er op de voetpaden en de wegen geen “overlast” ontstaat van overhangende kruiden en gras.

Er is een tekening als bijlage toegevoegd waarop de velden staan die dit jaar en de komende jaren extensief worden gemaaid.