Tocht om de Noord

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

Het laatste weekend van september wordt er weer een Tocht om de Noord georganiseerd.
Image
Tocht om de Noord 2024

Dit jaar wordt deze georganiseerd binnen de gemeente Midden Groningen en zal de tocht door een groot deel van ons mooie dorp komen op zaterdag 28 september. De wandelaars komen bij het viaduct ons dorp binnengewandeld en het overgrote deel loopt door tot aan Sappemeer!  Een klein deel ( 40 km wandelaars) gaan via het fietspad naar Tripscompagnie. Dat biedt een geweldige gelegenheid ons dorp goed op de kaart te zetten en er een mooi feest van te maken. We hebben inmiddels een aantal keren overleg gehad met de werkgroep en hebben veel superleuke ideëen om er een onvergetelijke dag van te maken voor de wandelaars ( ruim 3.000 !!!!) én voor onze dorpsbewoners! Dus zet die datum alvast in je agenda! Al vanaf 9.00 uur komen de eerste wandelaars  aan in ons dorp en dat loopt door tot ongeveer 14.30 uur ( afhankelijk hoe leuk het is onderweg kunnen ze wat langer over de afstand doen).

We willen iedereen langs de route vragen de tuin of huis te versieren met vlaggetjes, zodat het er heel feestelijk uitziet! Wij zorgen voor de vlaggetjes!

Ook vragen we iedereen zonnebloemen langs de route de zaaien! Wat zal dat een feestelijk gezicht zijn met allemaal grote gele bloemen langs de weg! Ook die brengen we bij jullie langs!

Bij de entree van Borgercompagnie hebben we een 'welkomstpoort' gepland met muziek!

We willen op het 'plein' bij Roely en Gezienus Groenwold op nr 107 een 'bedrijvenplein' inrichten, waar bedrijven uit ons dorp zich kunnen presenteren! Supergezellig met allemaal standjes en waar wat te eten en drinken te koop is. Laat ons zsm weten als je mee wil doen als bedrijf!

Bij de Cultuurwerkplaats wordt van alles georganiseerd om de wandelaars te vermaken mede met medewerking van ons koor en presentatie van oude films van hoe ons dorp was.

Bij de Boompjesweg staan ook meerdere dingen gepland ( nog een verrassing !) en natuurlijk stelt Lammert Boerma zijn museum open voor bezoekers!

Kortom: we hopen op een zonnige zaterdag met veel gezelligheid!

We kunnen voor die week ervoor en de zaterdag 28-9 nog wel wat 'handjes'gebruiken! Denk aan uitdelen zonnebloempitten/ vlaggetjes/ route bordjes plaatsen/ opbouwen poort/ etc.