Image
kliko bij vorst

Containers legen bij vorst

Tijdens een periode van vorst kunnen problemen ontstaan met het legen van de afvalcontainers. Vooral bij de GFT-afvalcontainers is de kans groot dat de inhoud bevriest. Hierdoor blijft het afval vastzitten in de container en kan deze niet leeggemaakt worden.
Image
melden carbid schieten

Aanvragen carbidschieten oud & nieuw

Carbidschieten is in onze regio iets dat hoort bij oud & nieuw maar moet wel op tijd bij de gemeente aangevraagd worden, het mag namelijk alleen als er voor 10 december 2022 een melding is gedaan bij de gemeente.
Image

Omwonenden winnen rechtzaak tegen Nedmag

Het winningsplan van zoutwinner Nedmag in Veendam is door de rechtbank in Den Haag van tafel geveegd. Omwonenden en stichting Stop Zoutwinning hebben hiermee de zaak tegen het ministerie van Economische Zaken gewonnen.
Image

LET OP! Wijziging in de waardevermeerdingsregeling

Als het IMG een besluit neemt met meer dan 1.000 euro erkende mijnbouwschade, is er op dit moment recht op een subsidie van 4.000 euro voor verduurzamingsmaatregelen. Dit heet de waardevermeerderingsregeling. De huidige regeling loopt tot 1 december 2022. Op elk adres kan slechts 1 keer van de waardevermeerderingsregeling gebruik worden gemaakt. SNN voert de regeling uit.
Image
Loeki Boerma

In Memorium : Loeki Boerma

Loeki Boerma

14 augustus 1949 - 17 september 2022


Loeki was een prominente inwoonster van ons dorp, ze groeide hier op en woonde er een groot deel van haar leven, meer dan 40 jaar was ze vrijwilligster voor de DV en commissie Welzijn, daar kwam haar creativiteit goed van pas.

Begin dit jaar werd er longkanker bij haar geconstateerd, hierdoor verlegde ze steeds haar grenzen totdat ze aangaf dat het genoeg was geweest, ze had de regie in eigen handen.
Image
feestavond

Borgercompagnie vierde feest

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 september werd het 45 jarig bestaan van de Dorpsvereniging gevierd.
De feestcommissie had een gevarieerd programma samengesteld zodat er voor een ieder wat wils was.
Abonneer op