Image
AED in Borgercompagnie

AED's in Borgercompagnie

Sinds kort zijn er 3 AED's publiekelijk toegankelijk binnen Borgercompagnie en is de 4e onderweg. Daarmee hopen wij de leefbaarheid van het dorp te vergroten.
Image
scheepswerf wolthuis

Geslaagde middag bij Scheepswerf Wolthuis

Fantastische middag bij Scheepswerf museum Wolthuis in Sappemeer ! Veel geleerd over de scheepsbouw in vroeger jaren en ook mooi te zien wat voor mooie dingen ze nu in opdracht maken ! Zeker een bezoek waard!
Image
maaibeleid veendam

Maaibeleid gemeente Veendam

Zoals sommigen misschien al wel gezien of gehoord hebben zijn enkele grotere grasvelden in de gemeente Veendam alleen langs de randen gemaaid.

In overleg met de collega wijkbeheerders en de wethouder zijn er verdeeld over de gemeente aantal grotere grasvelden die wat ons betreft geschikt zijn voor omvorming.
Image
help de bij

Paardenbloemen goed voor de bij

De meeste mensen zien paardenbloemen als onkruid maar ze hebben we degelijk een nuttige functie voor diverse soorten bijen en andere insecten.

Statutenwijziging

Het bestuur is voornemens de statuten te laten wijzigen. Dit had in de ALV van maart 2023 niet voldoende draagkracht en de vergadering wou graag een uitgebreidere toelichting.

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

De WBTR staat voor Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Het doel van deze wet is het bestuur en toezicht van verenigingen, stichtingen en coöperaties (alle rechtspersonen) te verbeteren. De nadruk ligt op toezicht om wanbestuur, onverantwoord financieel beheer en misbruik van de positie van bestuursleden te voorkomen.
Abonneer op